
Spanakokeftedes
***Sastāvdaļas:
500 g spinātu
2 lociņi, sakapāti
1 sīpols, nomizots un sakapāts
1 neliela diļļu bunte, sakapātas
2 olas
200 g fetas siera*
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
1 ēd.k. olīveļļas
100–200 g kviešu miltu
200–300 ml neitrālas eļļas cepšanai (vīnogu kauliņu vai olīveļļa)
***Pagatavošana:
Nomazgā spinātus un nospied ar rokām tiem ūdeni, cik vien iespējams. Sakapā. Spinātus, dilles, lociņus un sīpolus liec bļodā. Pievieno fetas sieru, sāli (ņemot vērā, ka siers ir sāļš), piparus un olīveļļu. Samaisi.
Ar dakšiņu sajauc olas un pievieno zaļumu bļodai. Samaisi. Pārbaudi, kāda ir masa. Tev jāspēj no tās izveidot mīkstas bumbas. Ja liekas, ka ir par ūdeņainu, pievieno 1–2 ēd.k. miltu.
Lēzenā traukā ieber miltus. Iemērc šajos miltos rokas un no spinātiem veido bumbiņas apmēram mandarīna lielumā. Tad apvārti bumbiņas miltos un liec citā traukā. Tā izveido visas bumbas.**
Kamēr veido bumbiņas, katlā sakarsē eļļu un, kad tā ir karsta, liec iekšā spinātu bumbas. Kad tās kļuvušas kraukšķīgas, tās ir gatavas. Izņem no katla un uzliec uz trauka, kas izklāts ar papīra virtuves dvieli, lai notek liekā eļļa.

Pievienot atsauksmi