
Rīsi ar dārzeņiem un sēnēm
***Sastāvdaļas
● 300 g rīsu
● 1 burkāns
● 2 sīpoli
● 300 g šampinjonu
● 100 g saldētu zaļo zirnīšu
● 100 g saldētu zaļo pākšu pupiņu
● 100 g konservētas kukurūzas
● sāls, pipari
● augu eļļa cepšanai
***Pagatavošana
Sēnes nomazgā un sagriež, apcep ietaukotā, dziļā katlā.
Sīpolus sīki sakapā, apcep uz pannas, augu eļļā.
Burkānu nomizo, sagriež salmiņos, pievieno sīpoliem, pastāvīgi maisot, cep uz lēnas uguns, 3-4 minūtes.
Zaļos zirnīšus un pākšu pupiņas atlaidina.
Rīsus izvāra, izņem no paciņas un izber uz šķīvja.
Sēnēm pievieno apceptus sīpolus un burkānu, rīsus, sāli, piparus, samaisa, karsē uz uguns 5 minūtes.
Nobeigumā pievieno zaļos zirnīšus, pupiņas, kukurūzu, sautē 5-7 minūtes, katlam uzliekot vāku.

Pievienot atsauksmi