
Pupiņu un tomātu salāti
Sastāvdaļas:
2 ķiploka daiviņas
1 mazs sarkanais sīpols
400 g baltās pupiņas ( konservētas vai pašu vārītas)
3 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes balzamiko krēma
1 paciņa saldētu pākšu pupiņu
150 g kūpināta šķiņķa
200 g ķiršu tomātu
šķipsniņa sāls, drupināti melnie pipari
Pagatavošanas:
1. Ķiploka daiviņas notīra, izspiež caur ķiploku spiedni, sīpolu notīra, sagriež plānos gredzenos.
2. Saldētās pākšu pupiņas liek caurdurī un katliņā. Tvaicē ~ 10 – 15 minūtes, līdz ir gatavas. Konservētās pupiņas noskalo. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
3. Uz liela šķīvja liek pākšu pupiņas, pievieno pupiņas un sīpolus. Uzliek tomātus un strēmelītēs sagrieztu šķiņķi.
4. Eļļai pievieno ķiplokus, sāli, piparus un samaisa. Mērci pārlej pāri salātiem. Salātus viegli pārcilā un pārlej ar balzamiko krēmu.

Pievienot atsauksmi