Musli batoniņi
***Sastāvdaļas:
100 g žāvētas aprikozes
100 g kaltēti ķirši
100 g rozīnes
100 g žāvētas dateles
100 g tīrīri valrieksti
100 g auzu pārslas
2 ĒK medus
2 ĒK apelsīnu sula
1 ĒK augu eļļa
***Pagatavošana:
Žāvētos augļus noskalo, liek nelielā katliņā, pārlej ar vārošu ūdeni. Katliņu pārsedz ar vāku un ļauj augļiem uzbriest apmēram 20 minūtes. Pēc tam augļus izņem no ūdens un sablendē.
Riekstus sakapā vai kā citādi sasmalcina.
Auzu pārslas ber uz cepampapīra un apgrauzdē cepeškrāsnī 160 grādos.
Grauzdētās auzu pārslas, riekstus un sablendētos augļus sajauc ar medu un apelsīnu sulu.
Cepešpannā ieklāj cepampapīru, ko pārsmērē ar eļļu. Musli masu klāj līdzenā kārtā uz plāts, pārklāj ar vēl vienu cepampapīra kārtu un liek cepeškrāsnī - cep 160 grādos 30 minūtes.
Atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos. No norādītajiem daudzumiem sanāks astoņi musli batoniņi.
Pievienot atsauksmi