
Ķirbju smūtijs ar sildošām garšvielām
***Sastāvdaļas:
150-200 g atdzesēts krāsnī cepts ķirbis (ja audzis pie uzticama zemnieka, var izmantot ar visu mizu, kā arī sēklām) vai tvaicēts ķirbis
1-2 banāni (var būt arī sasaldēti)
200 ml ķirbju sēklu (mandeļu, rīsu, auzu vtml.) piens
1 tējkarote kokosriekstu piens
½ tējkarote medus vai kļavu sīrups
Neliela šķipsniņa no katras garšvielas: kanēlis, kardamons, smaržīgo piparu pulveris, ingvera pulveris, muskatrieksts, krustnagliņu pulveris
Papildus vari pievienot 1/3 tējkarotes maltu ķirbju sēklu un 1/3 tējkarotes maltu linsēklu
Visas sastāvdaļas kārtīgi sablenderē, pildi skaistā glāzē un baudi.

Pievienot atsauksmi