
Šokolādes cepumi ar šokolādes gabaliņiem
***Sastāvdaļas
300 g (apmēram) sviesta vai margarīna
1 glāze cukura
2 olas
1 ampula vaniļas ekstrakta (vai kāda ēdamkarote vaniļas cukura)
2 glāzes miltu
2/3 glāzes kakao pulvera
¾ tējkarotes sodas
¼ tējkarotes sāls
1 tāfelīte šokolādes (tumšā ir vislabāk piemērota) - sakapāta
½ glāze sakapātu valriekstu (pēc izvēles)
***Pagatavošana:
1. Izkausēt sviestu
2. Sviestu, olas, cukuru un vaniļas ekstraktu sakult, līdz maisījums kļūst vieglāks, viendabīgāks un ar putām virspusē
3. Samaisīt kopā miltus, kakao, sodu un sāļi
4. Iemaisīt to sviesta/olu/cukura/vaniļas masā, līdz tā ir viengdabīga un bieza
5. Iemaisīt masā sakapāto šokolādi (nevajag sakapāt pavisam mazos gabaliņos) un valriekstus
6. Likt pa ēdamkarotei (ja grib lielus cepumus) vai tējkarotei (ja maziņus) uz cepampapīra un cep apmēram 180-190°C - apmēram 15 minūtes
7. Jāpagaida līdz tie nedaudz atdziest, jo citādi tie var salūzt, ņemot nost

Pievienot atsauksmi