
Kuļebjaka
***Sastāvdaļas:
400 g laša vai foreles filejas
12 vārītas paipalu olas
nedaudz diļļu, sakapātas
2 ēdk. skāba krējuma
sāls, malti pipari
125 g paciņa rīsu, novārītu
500g rauga mīklas
1 vistu olu dzeltenums
***Gatavošana:
Pusi no zivs samaļ gaļas mašīnā vai uz dēlīša sakapā sīkos gabaliņos. Sakapā 5 vārītās paipalu oliņas un liek pie zivis. Pievieno dilles, krējumu, sāli, piparus un trešdaļu no vārītajiem rīsiem. Visu saimaisa.
Izveltnē mīklu ovālā formā apmēram pirksta biezumā. Liek to uz plāts, kas pārsegta ar cepamo papīru. Pusīti garenvirzienā noklāj ar rīsiem, atstājot vismaz 2 cm brīvu malu. Palikušo zivs fileju sagriež apmēram centrimentra biezumā un klāj uz rīsiem. Sasāla un sapiparo. Uz zivs izkārto 6 palikušās paipalu oliņas. Virsū uzliek masu ar zivs malto gaļu. Pārsedz ar mīklas brīvo pusi un rūpīgi aizdarina pīrāga šuvi. Pārsedz ar dvielīti un ļauj pīrāgam stundu uzrūgt. Uzkarsē krāsni līz 180 °C. Olas dzeltenumu samaisa ar 1 edk. ūdens un pārsmērē kuļebjaku. Cep pīrāgu apmēram 30 min. , bet tas atkarīgs no pīrāga biezuma.
Var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu.

Pievienot atsauksmi