
Četru sieru pica
Četru sieru pica
*2 porcijas
***Sastāvdaļas:
(picas pamatnei)
175 g miltu
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarote cukura
1 tējkarote sausā rauga
1 ēdamkarote olīveļļas
120 ml silta ūdens.
(pildījumam)
60 g siera „Mascarpone”
50 g siera „Mozzarella”
40 g smalcināta siera ar zilo pelējumu „Memel Blue”
20 g rīvēta cietā siera „Jubiliejinis 1934”
bazilika lapiņas dekorēšanai
***Pagatavošana:
Vispirms – pamatne. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas. Miltos vidū izveido bedrīti un tajā ielej eļļu un ūdeni. Vispirms sajauc ar koka karoti, pēc tam mīklu mīca ar rokām. Ja milti nesalīp viendabīga mīklā, pielej nedaudz ūdens. Mīklu mīca apmēram trīs minūtes, līdz tā kļūs spīdīga un elastīga. Samīcīto mīklu atstāj bļodā, apsedz ar dvieli. Tai ir jāuzrūgst divas reizes.
Kamēr mīkla rūgst, sakarsē cepeškrāsni līdz 230°C. Uzkarsē arī cepamo pannu, tad pamatne izcepsies kraukšķīga. No uzrūgušās mīklas izveido apli un rūpīgi izrullē. Lai mīkla neliptu pie darba virsmas, apkaisiet to ar miltiem. Izrullēto picas pamatni liek uz sakarsētās pannas. Vispirms uz tās ar karoti liek „Mascarpone” sieru, pēc tam uzber kubiņos sagrieztu „Mozzarella” sieru un maigo „Memel Blue”. Pārkaisa ar sarīvētu „Jubiliejinis”. Cep cepeškrāsnī 10–12 minūtes, līdz pamatnes maliņas ir brūnas, bet siers izkusis. Pirms pasniegšanas uzberiet uz picas bazilika lapiņas.

Pievienot atsauksmi