
Siltais dzērveņu un čili morss
***Sastāvdaļas:
Dzērvenes – 200 g
Žāvētas dzērvenes – 100 g
Cukurs – 3 ēdamk.
Asais čili – 1/6 gab.
Smaržīgie pipari – 5 gab.
Kardamons – 3 sēklas
Ūdens – 2 l
***Pagatavošana:
Uzvāra ūdeni.
Svaigās dzērvenes saspiež ar cukuru.
Ūdenim pievieno visas dzēriena sastāvdaļas un tvaicē, līdz dzērvenes izjūk un garšvielas atdod savu lielisko garšu dzērienam.
Morsu izkāš caur sietu un pagaršo. Ja nepieciešams, var pievienot vēl cukuru vai dzērvenes.
Dzēriens garšo lieliski gan silts, gan jau padzisis.
Morsu vari gatavot arī no saldētām ogām vai izvēlēties citas ogas, piemēram, avenes vai zemenes.

Pievienot atsauksmi