logoyummi

header
LV   RU
lsante_banner perku_banner
Ābolu karameļu dzēriens ar kanēli

Ābolu karameļu dzēriens ar kanēli


***Sastāvdaļas:

Āboli – 1 kg
Cukurs – 130 g
Laims – 2 gab.
Kanēļa standziņas – 2 gab.
Ūdens – 1 l

 

 

***Pagatavošana:

Noskalo ābolus un no 2/3 augļu izspiež sulu. Pārējiem āboliem izņem serdes un sagriež tos nelielos gabalos (ar visu mizu). Sagrieztos ābolus liek ūdenī, kam pievienota laima sula. 2,5 l katliņā ieber cukuru un uz lēnas uguns izkausē, līdz iegūta zeltaina karamele. Uzmanies un nepiededzini cukuru, jo tad dzēriens būs rūgts!
Kad cukurs izkausēts, karamelei pielej ūdeni ar ābolu šķēlītēm, pieliek arī kanēļa standziņu. Karsē, līdz āboli kļūst mīksti un virtuvi piepildījusi kanēļa un karameles smarža. Pielej ābolu sulu un vēlreiz visu kopā uzkarsē. Dzērienu izkāš caur marli un pasniedz siltu.

like

0

dislike

0

accept

Pievienot atsauksmi