
Zemeņu saldējuma recepte
***Sastāvdaļas:
3 olu dzeltenumi
250 ml piena
½ vaniļas pāksts
90 g pūdercukura
200 g salda krējuma
250 g sablenderētu zemeņu
***Pagatavošana:
Uz pusēm pārgriez vaniļas pāksti, izņem sēkliņas un tās ieliec katlā. Pielej pienu, pieliec arī pašas iztīrītās vaniļas pākstis un uzvāri, līdz piena maisījums met pašu pirmo burbuli.
Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olas dzeltenumus ar pūdercukuru apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem vaniļas pākstis.
Visu masu liec atpakaļ katlā un uz mazas uguns karsējot, VISU laiku maisot, vāri, līdz izveidojas mērce. To varēsi redzēt pēc tā, ka pazudīs putiņas, un ja, pagriežot koka karoti otrādi, pa tās virsu novelc ar pirkstu un paliek strīpa, tad mērce ir gatava.
Atdzesē mērci, līdz tā pilnīgi auksta.
Kad vaniļas mērce auksta, saputo saldo krējumu, līdz tas ir viegli stingrs.
Samaisi vaniļas mērci ar saldu krējumu, pievieno sablenderētas zemenes un visu viendabīgi samaisi.
Liec saldējuma mašīnā, sasaldē pēc ražotāja norādījumiem un pēc tam liec saldētavā, lai tas pilnībā sasalst.

Pievienot atsauksmi