logoyummi

header
LV   RU
lsante_banner perku_banner
Želejas arbūza recepte

Želejas arbūza recepte


***Sastāvdaļas:

 

340 grami gatavas želejas (šajā gadījumā lietota gatavā želeja ar arbūzu garšu)
60 grami želatīna (ja netiek lietota gatavā želeja, tad vairāk)
4 glāzes vārīta ūdens
4 glāzes arbūzu sulas (ja netiek lietota gatavā želeja ar garšu)
1 arbūzs 5,5 - 7,5 kg

 

 

 

***Pagatavošana:

 

Pārgriež arbūzu gareniski uz pusēm.
Rūpīgi izņem arbūza mīkstumu, lai tas pie mizas paliek 1 - 1,5 cm biezumā.
Lai arbūza bļoda būtu stabila, to ievieto traukā.
Ievieto gatavo želeju un želatīnu traukā.
Pievieno 4 glāzes vārīta ūdens un maisa aptuveni 2 minūtes līdz ir izveidojusies viendabīga masa.
Pievieno 4 glāzes arbūzu vai citu sulu, ja nav lietota želeja ar garšu. Ja ir želeja ar garšu, tad pievieno papildus ūdeni. Samaisa.
Gatavo maisījumu sadala pa abām arbūza bļodām.
Ieliek ledusskapī uz 4 stundām līdz želeja ir sacietējusi.
Arbūzu sagriež 2 - 2,5 cm biezās šķēlēs.
Šķēles sagriež 2-3 mazākās daļās.

like

0

dislike

0

accept

Pievienot atsauksmi