logoyummi

header
LV   RU
lsante_banner perku_banner
Siera kūka bez cepšanas

Siera kūka bez cepšanas


Sastāvdaļas

 

*PAMATNEI:
200 g cepumi, piemēram, Selga
200 g sviests

*KRĒMAM:
500 g Mascarpone siers
1 iebiezinātā piena bundžiņa (ar cukuru)
500 ml Saldais krējums
1 laims
1 citrons
30 g želatīns

*DEKORĒŠANAI:
svaigas sezonas ogas vai karameļu mērce

 

 

 

Pagatavošana

 

Cepumus sadrupina sīkos gabaliņos (tos var arī sablendēt, bet tad drupačas būs pavisam smalkas) un ar rokām samīca kopā ar mīkstu sviestu.

Sviesta un cepumu drupačas liek kūkas formā un izlīdzina, ar rokām cieši piespiežot pie pamatnes. Liek trauku ledusskapī atdzesēties, tikmēr gatavo siera masu.

Želatīnu pārlej ar 50 ml vēsa ūdens.

Lielā traukā liek svaigo sieru (ieteikums - Mascarpone vietā droši var izmantot jebkuru citu svaigo sieru bez piedevām!), tam pievieno iebiezināto pienu, piespiež citrona sulu un pierīvē laima miziņu. Visu sakuļ ar mikseri.

Uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē izkausē un ieputo siera un iebiezinātā piena masā.

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Ja vēlas, saldajam krējumam var pievienot vaniļas cukuru, bet patiesībā nav pat nepieciešams - kūkai saldums būs no iebiezinātā piena, bet aromāts - no citrona un laima, kā arī ogām, kas izmantotas dekorēšanai.

Putukrējumu iecilā siera masā un visu pārlej kūkas formā uz cepumu pamatnes.

Liek kūku ledusskapī sastingt un atdzist - pēc aptuveni 4 stundām tā būs gatava ēšanai.

Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām vai pārlej ar karameļu mērci.

like

0

dislike

0

accept

Pievienot atsauksmi