logoyummi

header
LV   RU
lsante_banner perku_banner
SIERA KŪKA AR LAIMU

SIERA KŪKA AR LAIMU


***Sastāvdaļas

80 g cepumu (es ņēmu dāmu pirkstiņus)
40 g kausēta maztauku margarīna 
2 TK želatīna
1 ĒK ūdens
80 ml laima sulas
150 g cukura
100 g maztauku biezpiena
100 g maztauku krējumsiera 
2 TK smalki rīvētas laima miziņas
3 olu baltumi

 

 

 

***Pagatavošana

1. Ietauko 18 cm kūku veidni; pamatni izklāj ar cepamo papīru.
2. Sajauc ar blenderi vai virtuves kombainu cepumus un margarīnu līdz rīvmaizes konsistencei. Ar vienu roku cepumus izklāj uz sagatavotās veidnes pamatnes. Sasaldē, kamēr kļūst stingra. 
3. Želatīnu ieber ūdenī un kausē ūdens peldē, maisot, kamēr izkūst. (Man sanāca tā, ka tas uzreiz gribēja atkal sacietēt, tad es želatīnu beigās iejaucu laima sīrupā (skat. zemāk). Bet vispār man prasījās nedaudz vairāk želatīna, nebija manai gaumei pietiekami stingra, lai gan citiem varbūt tieši tādas patīk.)
4. Sulu un cukuru sajauc nelielā kastrolītī, uz nelielas uguns karsē, maisot, neļaujot uzvārīties, kamēr cukurs izkusis. Uzvārīt. Samazina uguni, pavāra 1 minūti. 
5. Ar mikseri bļodā sajauc sierus un miziņu. 
6. Ar mikseri saputo olu baltumus, putojot, lēnām un uzmanīgi pielej karsto cukura sīrupu. Viegli silto želatīnu un olu baltumus uzmanīgi sajauc ar sieriem, masu liek sagatavotajā veidnē. Atdzesē ledusskapī 2 stundas vai kamēr sacietē.

like

0

dislike

0

accept

Pievienot atsauksmi