
Maskarpones siera kūka ar ogu mērci
***Sastāvdaļas:
450 g upeņu, melleņu
200 g pūdercukura
200 ml ūdens
1 ēdamkarote kukurūzas miltu var kartupeļu miltus
Kūkas pamatnei
250 g cepumu „Selga”
85 g sviesta
*Krēmam
300 ml saldā krējuma, pēc iespējas treknākam,lai uzkultu
100 g pūdercukura
500 g maskarpones siera vai svaigā siera Philadelphia
1 rīvēta citrona miziņa
1 tējkarote vaniļas cukura
***Pagatavošana:
1) Pagatavo ogu mērci. Svaigas ogas noskalo un liek katliņā. Pārlej ar 175 ml ūdens un pieber pūdercukuru. Visu uzkarsē un vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar 25 ml auksta ūdens un pievieno ogu mērcei. Samaisa un izslēdz liesmu.
Ja mērces gatavošanai izmanto ogu ievārījumus, tad rīkojas līdzīgi, tikai nepievieno cukuru.
2) Tortes veidnes (22 cm diametrā) pamatni izklāj ar cepamo papīru un veidnei uzliek malas. Malas ietauko ar sviesta piciņu. Var izmantot paplāti ar augstām malām.
Cepumus sadrupina ar mīklas rulli vai virtuves kombainā. Sviestu izkausē un samaisa ar cepumu masu. Iegūto masu liek veidnē un ievieto ledusskapī.
3) Sagatavo krēmu. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. Putošanas laikā pievieno vaniļas cukuru un rīvētu citrona miziņu. Saputoto saldo krējumu sajauc ar svaigo sieru.
4) Gatavo kūku. Uz cepumu pamatnes uzziež saldā krējuma un siera krēmu un izlīdzina. Kūku liek uz 2-3 stundām ledusskapī.
5) Pasniedz sadalītu gabaliņos un pārlietu ar ogu mērci.

Pievienot atsauksmi