
Citronu plātsmaize ar vaniļu
***Sastāvdaļas
*MĪKLAI:
200 g sviests
75 g cukurs
250 g milti
šķipsna sāls
*PILDĪJUMAM:
6 olas (istabas temperatūrā)
375 g cukurs
2 ĒK rīvēta citrona miziņa (no 4-6 citroniem)
200 ml svaiga citronu sula
75 g milti
vaniļa
pūdercukurs
***Pagatavošana
Vispirms gatavo mīklu. Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša krēmveida masa.
Pievieno miltus un sāli un mīca, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa sagatavotu cepamtrauku un liek vēsumā uz pusstundu "atpūsties".
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175-180 grādiem un liek cepties mīklas pamatni, līdz tā kļūst zeltaini brūna (aptuveni 15 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.
Kamēr plātsmaizes pamatne dzesējas, gatavo pildījumu.
Traukā sakuļ olas un cukuru, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas vai vaniļas ekstraktu, citrona sulu un rīvēto citrona miziņu, kā arī iemaisa miltus. Visu sajauc un lej pāri sagatavotajai mīklas pamatnei.
Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, bet, kā plātsmaize ielikta krāsnī, temperatūru samazina līdz 175 grādiem. Cep 30-35 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Kad plātsmaize gatava, to izņem no krāsns un atdzesē.
Pirms pasniegšanas un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienot atsauksmi