
CEPUMU MĀJIŅAS recepte
***Sastāvdaļas:
Biezpiens (180g vai 200g)
150ml saldais krējums (var arī visus 200ml)
cepumi (“Selga” klasiskie vai līdzīgi)
4-5 marmelādes gabaliņi
cukurs pēc garšas (parasti cenšos likt pēc iespējas mazāk)
***Pagatavošana:
Marmelādi sagriež mazos gabaliņos. Saldo krējumu un cukuru sakuļ, līdz veidojas putukrējums. Biezpienu saspaida vai izberž caur sietu, iecilā putukrējumu. Putukrējuma- biezpiena masai pievieno marmelādi, viegli samaisa, lai masa būtu viendabīga.
Ņem cepumu, uz tā uzliek pildījumu un no sāniem liek klāt vēl divus cepumus, veidojot mājiņu kā attēlos. Kad mājiņas gatavas, tās uzliek uz šķīvja, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī. Līdzko cepumi palikuši mīksti, kūciņas gatavas.

Pievienot atsauksmi