
Amerikāņu pankūkas
***Sastāvdaļas:
2 gab. olas
1 TK cepamais pulveris
1 ĒK vaniļas cukurs
2 ĒK brūnais cukurs (var izmantot arī balto)
30 g cepamais margarīns
1 šķipsna sāls
250 g kviešu milti
300 ml piens
***Pagatavošana
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.
Iesijā miltus un pievieno cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā un pievieno pienu, veidojot vidēji biezas konsistences mīklu.
Atsevišķi izkausē margarīnu un iemaisa mīklā. "Atpūtina" mīklu pāris minūtes.
Ja ir vēlme, var pievienot mīklai kādu garšas esenci, bet tas nav obligāti nepieciešams.
Uzkarsē sausu pannu un ķeras pie cepšanas. Cepšanas laikā taukvielas neizmanto! Pirmo pankūku cepot, pannai jābūt ļoti karstai, turklāt jāuzmanās, lai cepiens nepiedegtu.

Pievienot atsauksmi