
Pikanta tumšās šokolādes mērce meksikāņu gaumē
***Sastāvdaļas:
1100 ml liellopa buljons
45 ml olīveļla
200 g sīpoli
2 gab. ķiploka daiviņas
1 TK oregano
1 TK kumins, malts
1/4 TK kanēlis, malts
2 TK čili pulveris
3 ĒK milti
70 g tumšā šokolāde
pēc garšas sāls
***Pagatavošana:
Pannā sakarsē eļļu, liek cepties nomizotus un sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, pēc minūtes pievieno oregano, kanēli un kuminu. Turpina cept aptuveni 10 minūtes.
Bļodiņā sajauc miltus ar čili pulveri, pievieno pannas saturam un aptuveni 3 minūtes apcep. Tad pa daļām pievieno un iemaisa buljonu.
Turpina vārīt mērci aptuveni 35 minūtes, līdz novārījies liekais šķidrums. Nogriež uguni, pievieno šokolādi, sāli, piparus un maisa, līdz šokolāde ir izkususi.
Mērci var pasniegt ar gaļas ēdieniem vai izmantot to gaļas sautēšanai.

Pievienot atsauksmi