
Ceptu sīpolu mērce - uzkodām
Sastāvdaļas
2 sīpoli
2 ēdk. eļļas
1 ķiploku daiviņa
1 ēdk. sojas mērces
1 tējk, svaiga citrontimiāna lapiņu (vai timiāns + citrona miziņa)
1 gl. skāba krējuma (15-20%)
1/2 tējk. seleriju pulvera (ja ir)
šķipsniņa ķuploku pulvera
Pagatavošana
Sīpolu sīki sagriež, karstā eļļā maisot cep brūnus. Pievieno caur spiedi izspiestu ķiploku, samaisa, noņem no uguns. Iemaisa seleriju un ķiploku pulverus, timiāna lapiņas, sojas mērci. Ļauj padzist.
Samaisa sīpolu masu ar krējumu, atstāj uz pusstundu - stundu ievilkties.

Pievienot atsauksmi