
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē
Sastāvdaļas
150 – 200 grami turku zirņu milti (gram flour)2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas½ tējkarotes kurkuma pulvera (pēc izvēles)1 ½ ēdamkarotes Tikka Masala pastas2 sīpoli (sagriezti uz pusēm, pēc tam šķēlēs)½ citrona sulas1 ½ ēdamkarotes svaiga kapāta koriandrasāls pēc garšasŪdens (cik nepieciešams, lai izveidotos vidēji bieza mīkla)Eļļa cepšanaiMango čatnijs piedevās
Pagatavošana
1) Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu.
2) Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa.
3) Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļoti šķidrai, bet gan lipīgai un jāturas kopā).
4) Uzkarsē eļļu uz vidēji lielas uguns.
5) Kad temperatūra sasniegusi 180 grādus pēc Celsija, izveido no mīklas „klimpas” un cep eļļā.
6) Pēc dažām minūtēm apgriež, lai apceptos no otras puses.
7) Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē lieko eļļu.

Pievienot atsauksmi