Mozzarella siera nūjiņas
***Sastāvdaļas:
12 siera nūjiņas
2 lielas, sakultas olas
1/4 tasīte milti
1 tasīte rīvmaizes
3 tējk. parmezāna siera
1. 5 galda karotes kaltētu pētersīļu
olīveļļa
***Gatavošana:
1. Siera nūjiņas pārgrieziet uz pusēm, lieciet uz paplātes un lieciet nūjiņas saldētavā uz 15 min.
2. Kamēr nūjiņas ir saldētavā, saputojiet olas viegli lēzanā bļodā. Ieberiet miltus (atsevišķā bļodā) un trešajā bļodā liecet rīvmaizi, parmezāna sieru un pētersīļus. Ņemiet cepešpannu un pārklājiet to ar folliju un viegli iemērējiet to ar eļļu.
3. Izņemiet sasaldētās nūjiņas un apmērcējiet tās miltos, tad olā, pēc tam atkārtoti miltos, pēc miltiem atkal olā, tad nūjiņas apvārta rīvmaizē. Lieciet uz pannas un tā atkārtojiet ar katru nūjiņu. Kad visas nūjiņas ir apvārtītas, lieciet tās saldētavā uz 30 min.
4. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai. Kad krāsns ir uzsilusi, ņemiet ārā nūjiņas no saldētavas, nūjiņu virsu nedaudz apklājiet ar eļļu, lieciet cepeškrāsnī un cepiet ~ 4- 5 min. , tad apgrieziet nūjiņu otrādāk un cepiet ~ 4- 5 min. (uzraugiet, lai nūjias nesāk pārāk sakust).
Servējiet nekavējoties kopā ar savu mīļāko piedevu mērci.
Pievienot atsauksmi