
Ceptas Tīgergarneles
***Sastāvdaļās:
50 g sviesta
1 galviņa ķiploka
400 g tīģergarneļu (ja izmanto saldētas, tās pirms tam ledusskapī vai istabas temperatūrā atkausē; ja vēlas procesu paātrināt – ar visu paciņu garneles ieliek aukstā ūdenī, bet nekādā gadījām karstā!)
sīpollociņi pārbēršanai
***Pagatavošana:
Ņem vienu ķiploka galviņu, sadala pa daiviņām, nomizo un sakapā sīkos gabaliņos.
Uz vidējas uguns, uzkarsētā pannā liek sviestu un pagaida, kamēr tas izkūst. Tad sviestā 2 minūtes, nepārtraukti maisot, apcep ķiploka gabaliņus. Garneles nosusina sausas papīra dvielī, bet nemizo. Liek uz pannas garneles un cep, pa laikam tās apgrozot. Kad garneles, būs kļuvušas vienmērīgi oranžas, tātad – gatavas. Man vidēji aizņēma 30sekundes no katras puses apcept. Jābūt uzmanīgam, jo pārcepjot - ( sajūta ,ka ēd gumiju )
Pirms pasniegšanas pārber ar smalki sagrieztiem sīpollokiem.
Ideāli ar pastu vai makaroniem.

Pievienot atsauksmi