
Ceptas baklažāna šķēles ar tomātiem un mozzarella sieru
***Sastāvdaļas
1 vidēja izmēra baklažāns
1- 2 tomāti
1- 2 gab. mozzarela siers
sāls (baklažānu ierīvēšanai)
svaigs baziliks
nedaudz olīveļļas
***Pagataavošana
Baklažānu nomazgā un sagriež 4 pabiezās šķēlēs. Ierīve no abām pusēm ar sāli un atstāj bļodā atsuloties uz 30 min. Pēc tam baklažāna šķēles nomazgā un nosusina. Kārto uz cepešpannas, pārslaka ar nelielu daudzumu eļļas un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 170- 180 grādos apmēram 20 min. vai kamēr baklažāna šķēles gandrīz mīkstas.
Izņem no krāsns un uz baklažāna šķēlēm liek ripiņās sagrieztus tomātus un mozzarella sieru. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl kādas 5 min. līdz siers ir nedaudz izkusis.
Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

Pievienot atsauksmi