
Salātu žuljēns
Sastāvdaļas
Burkāns – 1 gab.
Baltais redīss – 1gab.
Gurķis – 1gab.
Puravs – 1gab.
Dilles – 1 saišķis
Mērcei:
Medus – 2 ēdamk.
Melnais rutks – 1 ēdamk. (smalki sarīvēts)
Lineļļa – 1 ½ ēdamk.
Olīveļļa – 2 ēdamk.
Citrons – 1 ½ gab.
Pagatavošana
Noskalo burkānu, balto redīsu un gurķi – sagriez to vienādās strēmelītēs.
Pievieno sagrieztu puravu un smalki sagrieztas dilles.
Mērcei smalki sarīvē rutku, vai arī izspied no tā sulu.
Rutku sajauc ar lineļļu, olīveļļu, citrona sulu un rīvētu miziņu, pievieno medu.
Mērci salātiem pievieno īsi pirms pasniegšanas.

Pievienot atsauksmi