
Zaļo zirnīšu biezenis
***Sastāvdaļas:
1 gab. sīpols
800 g zaļie zirnīši
200 ml saldais krējums
pēc garšas sāls
***Pagatavošana
Smalki sakapā sīpolu un apcep eļļā uz pannas, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, bet noteikti ne brūni.
Pievieno zaļos zirnīšus (tas nekas, ja tie vēl nav atlaidināti), pārlej saldo krējumu un uz lēnas uguns sautē zem vāka. Sautē, līdz zirnīši kļuvuši mīksti.
Sablendē pannā sautēto biezenī, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ja vēlies biezeni šķidrāku, pielej buljonu vai saldo krējumu, pēc garšas pievieno sāli. Papildu zirnīšiem var pievienot arī vārītus kartupeļus.

Pievienot atsauksmi