Rīsi indiešu gaumē
***Sastāvdaļas:
1 TK kumins
1 ĒK eļļa vai gī sviests
1 gab. sīpols
4 gab. kardamona pākstis
4 gab. ķiploka daiviņas
1 ĒK kurkuma
250 g basmati rīsi
2 gab. lauru lapas
2 gab. kanēļa standziņas
***Pagatavošana:
Sausā katlā ber kuminu un apgrauzdē aptuveni 30 sekundes. Kuminu pēc tam ieber nelielā traukā.
Tajā pašā katlā uzsilda eļļu vai gī sviestu, pievieno smalki sakapātu sīpolu, un apcep uz vidējas uguns aptuveni piecas līdz septiņas minūtes.
Kuminu un kardamonu viegli saberž ar naža spalu , un pievieno katliņā ceptajiem sīpoliem. Klāt ber arī kurkumu. Sastāvdaļas apmaisa un cep neilgu brīdi (1-2 minūtes).
Rīsus kārtīgi noskalo un ber katlā pie sīpoliem, uzreiz pielejot arī aptuveni 400 ml verdoša ūdens. Ūdenī liek arī lauru lapas, uz pusēm salauztas kanēļa standziņas, un visu apmaisa.
Ūdenim ļauj sākt vārīties, un tad katlu nosedz ar vāku. Rīsus vāra aptuveni 15 minūtes uz lēnas uguns, līdz ūdens kārtīgi tajos sasūcies. Svarīgi – katla vāku nedrīkst cilāt!
Pēc tam rīsus dažas minūtes atstāj katliņā,lai vēl nedaudz uzbriest.
Pievienot atsauksmi