Krēmīgs baraviku risoto
Sastāvdaļas
800g baraviku
350g arborio rīsu
elīveļļa
2 sīpoli
pētersīļu zaļumi
100g sviesta
3 daiviņas ķiploku
150 ml baltvīna
100g Parmezāna siers
800 ml vistas buljona
Pagatavošana
Baravikas notīra, sagriež, apcep uz pannas, līdz iztvaicējas šķidrums, tad pielej eļļu, apcep. Baravikas noņem no pannas, kamēr sagatavo rīsus.Smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus apcep sviesta (50g) un eļļas maisījumā. Kad sīpoli caurspīdīgi, pieber rīsus, maisot apcep, tad pielej vīnu un vistas buljonu, lai rīsi ir pārklāti. Uz lēnas liesmas rīsus vāra, apmaisa, kad šķidrums sasūcies, pielej vēl buljonu. Risoto jābūt krēmīgam, nedrīkst vārīt pārāk ilgi, lai rīsi nekļūtu sausi.
Apmēram pēc 15 minūtēm rīsi būs gatavi, tad pieliek sēnes, sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus, atlikušo sviestu un rīvētu sieru (nedaudz atstāj pārkaisīšanai). Pasniedz karstu, pārkaisītu ar rīvētu sieru.
Pievienot atsauksmi