
Kleftiko recepte
***Sastāvdaļas:
1 kg jēra gaļas (var arī cūkas, liellopa vai dažādas gaļas)
3 ķiploka daivas, šķēlītēs
1 tomāts, daiviņās
1 sarkanā paprika, srēmelēs
1 tējk. kaltētas raudenes
kartupeļi – ja vēlies
200 g graviera siera, gabaliņos*
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Viens no tipiskajiem grieķu ēdieniem, kuru var gatavot no jēra gaļas vai arī no trīs gaļu sajaukuma.
***Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Gaļu sagriez kubiņos (vai atstāj kā steika gabalus) un saliec uz divām cepamā papīra loksnēm centrā. Pievieno visu pārējo (izņemot sieru un tomātu) un sajauc. Tad uzber sieru un uzliec tomātu. Uzber sāli un piparus.
Aizsien cepamo papīru ar pārtikas diegu un liec cepeškrāsnī. Cep 2 stundas.
*Foto Kleftiko ar kartupeļiem un bez.

Pievienot atsauksmi