
Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu
*** Sastāvdaļas
1 gab. maize 'Ķieģelītis'
400 g konservēta kukurūza
4-5 tomāti
3-4 ķiploka daiviņas
1 majonēzes paciņa
200 g rīvēts siers
4-5 VAI vārītas olas
sāls, eļļa
***Pagatavošana
Maizi sagriež nelielos gabaliņos. Lej dziļā pannā eļļu - diezgan daudz, kārtīgi uzkarsē un pa saujiņai ber iekšā maizes gabaliņus un apcep. Cep apmēram 30 sekundes - 1 minūti - līdz zeltainam brūnumam.
Ķeksē gabaliņus laukā, notecina lieko eļļu un ber traukā. Uzkaisa nedaudz sāli. Tā sacep visu sagriezto maizi.
Kad maize sacepta, kārto traukā, kurā gatavos salātus. Pirmajā kārtā liek grauzdiņus.
Gatavo ķiploku mērcīti: 4-5 ķiploku daiviņas saspiež un pievieno majonēzi - apmēram 4-5 ēdamkarotes. Samaisa un to tad liek virsū uz grauzdiņiem. Pēc tam nedaudz pārlej pāri parasto majonēzi.
Virsū liek sagrieztus tomātus un atkal pārlej majonēzi.
Tad pārber konservēto kukurūzu, kurai noliets šķidrums. Un atkal liek majonēzi.
Un visbeidzot nāk virsū rīvēta siera kārta vai vārītas olas.

Pievienot atsauksmi