Hinkaļi
***Sastāvdaļas:
*MĪKLAI:
1 kg milti
20 g sāls
400 ml ūdens
*PILDĪJUMAM:
1 kg liellopa maltā gaļa
350 g cūkgaļas maltā gaļa
sīpols
pēc garšas svaigs koriandrs
pēc garšas pipari
pēc garšas sāls
***Pagatavošana:
Pildījuma gaļu sajauc ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sāli, piparus un koriandru.
No mīklai nepieciešamajām sastāvdaļām sajauc mīklu, kārtīgi to izrullē, ar formu izspiež apaļus apļus.
Apļa vidū liek pildījumu, malas saņem kopā un aizspiež, vizuāli izveidojot sainīti. Vāra sālsūdenī, līdz tie uzpeld (aptuveni 10 minūtes), un tad pasniedz karstus kopā ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.
Pievienot atsauksmi