
5 dažādas šašlika marinādes
1) Kefīra marināde
Nepieciešams:
0.5kg #cūkgaļas, vai #vistas gaļas. 1L kefīra, sīpoli, sāls, pipari.
Pagatavošana:
Sgrieziet gaļu gabaliņos, pa virsu liekat sīpolus, sāli, piparus un lejiet kefīru, tad atkal liekat gaļas, sīpolu un garšvielu kārtu,lejiet kefīru. Un tā atkārtojiet,kamēr jums beigsies sastāvdaļas.
Gaļu marinējiet diennakti, vēsā vietā. Šašliks būs sulīgs un maigs. Šī marināde ir lieliska ģimenēm ar bērniem.
2) Šašliks minerālūdenī
Nepieciešams:
1kg gaļas, gāzēts minerālūdens, sojas mērce, sīpoli, šašlika garšvielu maisījums, sāls.
Pagatavošana:
Sagriež gaļu gabaliņos un pārlej to ar minerālūdeni. Atstāj uz pusstundu iesūkties. Pēc tam minerālūdeni nolej un pievieno sojas mērci, sagrieztus sīpolus un garšvielas. Visu samaisa, pievienojot nedaudz sāli. Ļauj visam ievilkties pāris stundas un var cept.
3) Šašliks armēņu gaumē
Nepieciešams:
1kg vistas filejas, melnie, pipari, sīpols, sviests.
Pagatavošana:
Vistu sagriež nelielos gabaliņos, saberž ar sāli un pipariem. Tādu liek uz oglēm cepties. Pa laikam pārlej ar izkausētu sviestu.
4) Šašliks tomātu sulā
Nepieciešams:
Cūkgaļa, majonēze, tomātu sula, karijs, čilli pēc vēlēšanās, sāls, pipari, garšaugi.
Pagatavošana:
Sagriež cūkgaļu nelielos gabaliņos. Samaisa pārējās sastāvdaļas un iegūtajā mērcītē iecilā gaļas gabaliņus. Šajā marinādē gaļa jātur vien dažas stundas un tā jau ir gatava cepšanai.
5) Šašliks apelsīnu sulas marinade
Nepieciešams:
Vistas gaļa, apelsīnu sula, medus, čilli, sāls.
Pagatavošana:
Sagriez vistas gaļu nelielos gabaliņos, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno nedaudz medus, čilli un sāls. Samaisi visu un ļauj tam ievilkties uz dienu.

Pievienot atsauksmi