Vistas gaļa apelsīnu mērcē
***Sastāvdaļas
● vistas fileja
● 1 ēdamkarote augu eļļas
● 2 ēdamkarotes medus
● 1 laima sula
● sāls
● 5 ķiploka daiviņas
● 1 l svaigi spiestas apelsīnu sulas
● 4 tējkarotes cukurniedru cukura
● 2 tējkarotes sviesta
***Pagatavošana
Bļodā samaisa augu eļļu, medu, laima sulu, sakapātus ķiplokus, sāli.
Vistas fileju sagriež sloksnītēs, noziež ar medus maisījumu.
Bļodu ar gaļu atstāj ledusskapī uz 2 stundām, ik pa brīdim apmaisot.
Pēc tam gaļu var cept pannā, krāsnī vai uz grila, ik pa brīdim apgrozot, kamēr tā kļūst zeltaina.
Gatavo apelsīnu mērci - apelsīnu sulu karsē uz vidējas uguns, pievieno cukurniedru cukuru, sviestu.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Mērci, maisot karsē.
Atdziestot, mērce mazliet sabiezē, tādēļ, to pasniedz siltu, kopā ar gaļu.
Pievienot atsauksmi