
Plānās pankūkas ar sieru un šķiņķi
***Sastāvdaļas
125 g miltu
125 ml piena
125 ml saldā krējuma
2 olas dzeltenumi
1 ola
sāls
10 g sviesta
180 g «Gouda» siera
100 g šķiņķa
***Pagatavošana
Miltus ar pienu un saldo krējumu labi samaisa.
Pievieno olu dzeltenumus un vienu veselu olu, kārtīgi sakuļ un pieber sāli.
Sakarsē pannu uz vidējas uguns un mazliet ietauko ar sviestu.
Ar nelielu kausiņu lej mīklu pannas vidū tā, lai veidotos plāna pankūka.
Tad uguni pieregulē lielāku un apcep pankūku viegli brūnu no abām pusēm.
Nākamo pankūku atkal lej uz vidēji lielas uguns sakarsētas pannas, pēc tam karstumu palielinot.
Kad visas pankūkas izceptas, uguni atkal noregulē vidēji lielu un pa vienai pankūkai liek atkal uz pannas, noklāj ar plānām siera un šķiņķa šķēlītēm un sarullē.

Pievienot atsauksmi