
Gaisīgie olu '"mākoņi"
Sastāvdaļas
4 olas
50 g rīvēts Parmezāna siers
Pagatavošana
Olu baltumus saputo jaukās, stingrās putās - gluži kā gatavojot bezē. Ja ir labs mikseris, jāputo 2-3 minūtes. Saputotajā olbaltumā uzmanīgi iecilā rīvēto sieru.
Cepampapīru ieklāj pannā un uzmanīgi ar karoti liek olbaltuma putu mākoņus - tik daudz, cik olas izmantotas. Mākoņa viducī izveido nelielu iedobīti un liec iepriekš līdz 225-230 grādiem sakarsētā krāsnī cepties - 3 minūtes.
Pēc trīs minūtēm izņem pannu no cepeškrāsns un uzmanīgi katra mākoņa viducītī ieslidini olu dzeltenumus. Liec pannu atkal krāsnī un cep vēl 3-4 minūtes.

Pievienot atsauksmi