
Ātri - Marinēti gurķīši
***Sastāvdaļas
svaigs garais gurķis
2 tējk. medus vai cukurs
2 ēd.k. etiķis
1/2 tējk. sāls
dilles
4-5 ķiploku daiviņas
1 maziņš čili pipars
melnie pipari
***Pagatavošana
Gurķi un ķiploku daiviņas sagriež plānās ripiņās, saliek stikla burkā. Pievieno smalki sakapātas dilles (var ar visiem kātiem) un čili pipara gredzenus pēc garšas.
Marinādei sajauc etiķi, cukuru vai medu, sāli un svaigi maltus piparus.
Marinādi pārlej burkā, aizskrūvē vāku un kārtīgi burku sakrata. Tad uz 1 stundu liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas gurķi vēlreiz kārtīgi jāsakrata.

Pievienot atsauksmi