Taizemiešu vistas zupa - Tom Kha Kai
***Sastāvdaļas
3 glāzes vistas buljona
Nemizots ingvers vai galangals
*1 kāts citrona zāles*
12 Kaffir laima lapas
*2 burkas koksriesta piena
2 ēdamkarotes tamarinda
*½ ēdamkarote aso piparu (chili)
*¼ glāze svaigi spiestas citrona sulas
2,5 ēdamkarotes brūnā cukura
2,5 ēdamkarotes zivs mērces (nam pla)
*200 g sēņu (šampiņjoni vai austersēnes)
5 mazie asie sarkanie pipari vai viens liels asais pipars
***Pagatavošana
1. Nogriez astoņas biezas šķēles ingvera vai galangala, nemizo to. Noņem citrona zālei cieto ārējo apvalku un sagriez zāli gabalos.
2. Ieliec katlā buljonu, ingveru un citrona zāli. Katru Kaffira laima lapu pārplēs uz pusēm un ieliec katlā (ja lieto laima augļa mizu, ieliec to katlā). Uzvāri uz vidējas uguns un turpini vārīt vienu minūti.
3. Pielej kokosrieksta pienu, ļauj atkal uzvārīties.
4. Pievieno tamarindu, čili mērci, cukuru un zivs mērci. Maisi un vāri, līdz cukurs izkusis.
5. Mazliet saspied asos pipariņus. Ja lieto lielo piparu,sagriez to gabalos un izņem tam sēklas. To darot, NEAIZSKAR ACIS!
5. Ielej zupu terīnē un virsū uzliec mazos pipariņus vai lielā pipara gabalus.
Pievienot atsauksmi