
Ķirbju krēmzupa
Sastāvdaļas:
600 grami ķirbis
1 kartupelis
2 burkāni
10 grami svaiga ingvera sakne
2 šalotes sīpoli
1 ķiploka daiviņa
20 grami sviests
400 mililitri Kokosriekstu piens
400 mililitrikarsts ūdens
1 citronzāles stiebrs
5 - 7 ēdamkarotes sojas mērce ar mazāku sāls saturu
Pagatavošana:
1. Sagriež kubiņos ķirbi, kartupeli un burkānus.
2. Sasmalcina ķiploku, sīpolus un ingveru.
3. Izkausē sviestu katliņā, pievieno dārzeņus un nedaudz apsautē.
4. Pievieno karstu ūdeni.
5. Citronzāles stiebru pārgriež gareniski uz pusēm un pievieno vārošai masai uz 20 minūtēm.
6. Izņem citronzāli.
7. Pielej Kokosriekstu pienu un vāra apmēram 5 minūtes.
8. Pievieno sojas mērci ar mazāku sāls saturu un masu sablenderē.

Pievienot atsauksmi