
Gaspačo
Sastāvdaļas
1,5 kg tomātu
1 liels gurķis
3 ķiploku daiviņas
5 seleriju kāti
1 sarkanais sīpols
1 sarkanā paprika
4 ēdamkarotes olīveļļas
1 citrons (ja nepieciešams pievienot sulu pēc garšas)
sāls, svaigi malti melnie pipari
Balzamiko, tabasco mērces
Pasniegšanai: buntīte svaiga bazilika
Pagatavošana
1. Tomātus blanšē, novelk miziņas. ~ 500 g tomātus sagriež mazos gabaliņos, pārējos sablendē.
2. Gurķi, selerijas kātus, papriku sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu notīra, smalki sagriež, ķiploku daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedni.
3. Pēc izvēles pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.

Pievienot atsauksmi